sanin občasník aneb co mě nenechá klidnou

Sám od sebe

5. 9. 2013 7:02
Rubrika: Nezařazené

Dnešní idnes.cz a titulek "Čech uklízející sám od sebe je na vyhynutí. Většina pomáhá z donucení". Nedalo mi to a musela jsem číst. No, žádná sláva. Osobně být manželem, kterého manželka označuje jako "ten můj", tak taky doma nehnu prstem.

Z článku vyplynulo, že čtenářky zúčastněné v anketě jsou mnohdy služkami. Asi nedobrovolnými, protože naznačují, že muže nutí, aby doma pomáhali.

Když jsem to četla, tak jsem si říkala, že prostě musím služit poklonu svému manželovi.

Pravda, okna sám od sebe mýt nezačne, ale když mě vidí s hadrem na židli, tak mi buď hadr odebere a umyje je on a nebo aspoň jde a zabaví děti, abych nemusela pořád skákat dolů.

Nádobí myje ten, kdo nevařil. A protože vařit moc neumí (ale když je potřeba, tak to podle návodu bez obtíží taky zvládne), tak mi buď po obědě uvaří kávu a umyje nádobí sám a nebo mi s obědem pomáhá - stojím u sporáku a hlásím co potřebuju nachystat a pak když jsme společnými silami vařili, tak jimi také uklízíme. Nesmím zapomenout přiznat, že příbory utírá a uklízí náš pětiletý Kuba, protože přece někde začít být šikovný jako tatínek musí).

Podlahy i záchod myje ten, kdo má zrovna čas a všimne si, že by to chtělo. Dělba práce půl na půl. Žádné upozorňování, žádné doprošování.

 

A běžný den mého manžela? Ráno se vzbudí, pohladí mě, vyšupajdí z postele dítko školkou povinné, nachystá snídani, donese mi ji do postele. Dohlídne na děti a zmizí do školky. Pak odejde "relaxovat" do práce (na rozdíl ode mě má sedavé zaměstnání) a doma nastupuji já. Uklidit po snídani, vypravit batole na celý den, nastartovat kočárek a pěkně vlakem do práce. Tam lítám jak šílenec, potom sprint domů, vyzvednout dítě ze školky, oběd, běžný úklid, zahrada a co je zrovna potřeba.

Večer se vrací manžel. Pokud děti ještě nejsou v postýlkách, tak je uloží. Když jsou, tak mi udělá večeři a dodělá, na co mi nezbyly síly.

 

Možná mám doma zázrak. Zázrak, který jediné, co opravdu nedělá, je žehlení (vyjma plen, ty zvládá). A nebo se prostě jen máme rádi a respektujeme se. I když to je v současnosti asi taky zázrak, ne?

 

Zobrazeno 1710×

Komentáře

majkiii

"Podlahy i záchod myje ten, kdo má zrovna čas a všimne si, že by to chtělo." To je u nás taky tak... Akorát si toho vždycky všimá jen jeden z nás :-D

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková