sanin občasník aneb co mě nenechá klidnou

intim

31. 12. 2009 20:47
Rubrika: Nezařazené

Dostalo se mi do ruky Bravo Girl! Konkrétně č. 1 z data 31.12.2009. Nevím, jestli jde o silvestrovský žertík nebo to někdo myslel vážně, ale z tohohle jsem zůstala v šoku.

 

Rubrika: Intim

Dotaz:

Jsem těhotná

To, čeho jsem se bála, mi nedávno potvrdila i moje gynekoložka - jsem těhotná! Vůbec netuším, jak to mám říct mámě. Vždyť je mi teprve dvanáct! Hrozně se bojím... Co mám dělat?

Anonymka (12)

 

Odpověď:

Anonymko,

těhotenství ve dvanácti letech je obrovská zátěž pro tělo i psychiku. Tvůj organismus zkrátka ještě není na něco takového připravený. Proto, ať už je Tvůj strach jakkoli veliký, musíš ho co nejdříve překonat a mamce se svěřit. Právě teď budeš její pomoc opravdu potřebovat. Nečekej, že mamka z téhle informace "zajásá" a že se na Tebe nebude zlobit. Věř mi však, že až se "oklepe" z prvotního šoku, bude to právě ona, kdo Tě nejvíc podrží a poradí Ti. Možná už máš v téhle chvíli rozhovor s ní za sebou, protože gynekoložka by měla ve Tvém věku rodiče o těhotenství ihned informovat a taky kontaktovat policii. Jak totiž asi víš, sex je u nás podle zákona do patnácti let trestný, takže tím, že jste se spolu se svým klukem vyspali, jste se vystavili i nebezpečí trestního stíhání. Teď ale musíš myslet hlavně na své zdraví a co nejrychleji se společně s rodiči a s paní doktorkou rozhodnout pro správné řešení situace. Existují jen dvě možnosti, ze kterých si můžeš vybrat: Buď dítě donosit, a nebo si ho nechat vzít.Ve Tvém věku je ale situace o dost složitější, protože jsi sama ještě dítě. V každém případě bych Ti proto taky doporučovala navštívit psychologa, který Ti pomůže lépe se vyznat sama v sobě. Snad se Ti tahle zkušenost stane poučením pro Tvůj budoucí život a příště už nezapomeneš na antikoncepci.

 

 

Co mi hlo žlučí:

Z toho, že je holka těhotná nemůžeme moc vinit ji, ale spíš okolí. Aspoň podle mě selhalo. Jinak by se to nemohlo stát. Nicméně hledat příčiny už taky asi nemá moc smyl. Hlavní důvod, proč to sem celé přepisuju je jinde. Nemůžu rozdýchat tu poslední větu odpovědi. Než by vážená PhDr. Laura Janáčková, CSc. (která odpovědi na tuto stránku píše) holčině vysvětlila, jakou věc udělala, že porod v jejím věku není zrovna jednoduchá věc a potrat taky není bez zdravotních rizik (pominu pro jednoduchost ta "duchovní") tak jí připomene, ať si příště vezmě kondom. Už mi tam jen chybí dodatek, že pokud se rozhodne dítě donosit, v následujících devíti měsících se o antikoncepci starat nemusí, protože podruhé v době těhotenství potomka nezplodí.

 

 

Zobrazeno 3134×

Komentáře

Daliluh

Mě by spíš zarazilo, kdyby antikoncepci nezmínila. Ta holka zjevně nemá ve svém okolí zázemí a oporu a jen těžko lze od ní očekávat, že odnynějška se sexem počká až do svatby. Nákup kondomu je to minimální, co by dopříště měla udělat.

Natálie23

To jste se zbláznila,ne? <br />
<br />
Ta odpověď je naprosto skvělá a z profesního hlediska vyvážená. To si myslíte, že odpovědí přes časopis se dá dohnat zanedbaná výchova?<br />
<br />
Nečtěte bravo a víc přemýšlejte:-/!

kacarovi3

Myslím,že je to vliv internetu.Pozoruji to na těch seznamkách,že tam jsou i děcka,co hledají kamarády.Měl jsem půjčený od dcery noubuk a když jsem četl ty odpovědi mladých kluků na její profil,nedivím se ničemu.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková