sanin občasník aneb co mě nenechá klidnou

Rozdíly v české a moravské mentalitě

8. 9. 2016 23:02
Rubrika: Nezařazené

Abych řekla pravdu - vím o tom kulový. Moraváků znám hromady, zatímco v Čechách mám příbuzný, kterým se raději vyhnu. Ale fakt by mě zajímalo, kde ten rozdíl je a jestli vůbec je. Z mé pozice tedy těžko srovnávat.

 

 


 

 

Teď už to můžu říct: absolutně jsem neměla v úmyslu nějaký podobný žvást psát, ale pan JiKu slíbil, že rozvíří diskusi, objeví-li se článek (na to téma jsem přišla na základě aktuálního rozhovoru na xchatu). Nedalo mi to a napsala jsem aspoň ty dva řádky, aby mohl vířit dle libosti a čekala jsem, jestli se mu to povede. Nyní konstatuji, že se mu k této chvíli povedlo zařídit, aby diskuse měla 41 příspěvků, což je o 27 víc, než jsem čekala, že se mu povede. 

Tedy děkuji diskutujícím a omlouvám se čtenářům svého blogu, že jsem je nechala číst takový žvást. Ostatně o žvástovitosti svědčí i to, že článek nenasbíral jediný like, byť má 718 zobrazení :-D

                                                                                                                     (editováno 15/9/2016)

 

Zobrazeno 2610×

Komentáře

sashka

...dovoľujem si vyjadriť sa ako Slovenka-pozorovateľka, ktorá u vás (tretinu času v Čechách, dve na Morave) žije 13 rokov. Je to jednoduché, čím viac ideš na východ, tým viac nachádzaš temperamentu, spontánnosti, divokosti (hlučný slovný prejav, prejavy emócii atď...), otvorenosti, pohostinnosti. A súhlasím teda 100%, že čo sa týka Moravy, závisí od regionu, nedá sa porovnať Brňák a napr.Valach. :) čo sa týka Čiech, tam som až takú diverzifikovanosť toľko nespozorovala, netuším čím to je.

JiKu

@sashka: Pohled "z venku" je cenný. Děkuji.

Zobrazit 42 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková