sanin občasník aneb co mě nenechá klidnou

Rezignuju!

15. 7. 2015 10:30
Rubrika: Nezařazené

Obvykle si nekupuju kosmetiku. Naopak po několika letech vyhazuju tu, kterou mi pořád někdo cpe. Zakázala jsem, aby mi lidi dávali voňavky, protože nemám ráda, když mi někdo naznačuje, že smrdím a ještě tvrdí, že tak to vůbec nemyslel :-D A tak mi začali dávat krémy. Spousty krémů (aktuálně jsem je vyházela, ale až se něco vyskytne, ráda pošlu dál, pište se do pořadníku, na všechny se dostane). Jenže moje tělo máčené chlórem několikrát denně jednak nemá náladu na nějaké experimenty a pak taky já jsem od přírody tvor líný (od Boha ne, ten nám lenost nedal) a tak když mě nic nepálí, nesvědí nebo něco podobného, tak si vystačím s mýdlem a deodorantem. Víc přípravků jenom zdržuje.

Nicméně před poměrně nedávnou dobou má kůže začala protestovat proti věčné přítomnosti chemikálií z bazénu a začala tak jako maličko šupinkovatět. A tak jsem si koupila jakési tělové mléko s olivovým olejem, že prý to skvěle hydratuje. A je to pravda. Je to první přípravek tohoto druhu, který jsem si sama koupila a který mi dokonce vyhovuje a jeho použití mě neobtěžuje.

Dneska jsem se ráno hezky osprchovala a uvědomila si, že už mám zase tělo plné droboučkých šupinek. Tak já matka shnilá, razící heslo, že děti mám od toho, abych nemusela dělat nic navíc, jsem podala pumpičku se zmíněným mlékem, stáhla tričko a nechala si hezky patlat záda a lýtka mojí masérskou četou. Pravda, čekala jsem, že se zapojí jen ta starší část party, ale 16 měsíční Tomušanda musel prostě taky. Stál za mnou na posteli a svýma mrňavýma ručičkama mi paplal záda. Já matka dojatá nad obětavostí svých dětí pěju ódy na jejich šikovnost, vyzdvihuju přednosti jednotlivých masérů a když chci pochválit nejmenšího, doma důvěně zvaného "klouček brouček", případě "bob brouk", předběhne mě nejstarší se svým zvonivým smíchem: "Bobe brouku, ty to jíš mnohem rychlejc, než to stíhám doplňovat!" Vystartuju s mateřským instinktem: "Cože? On to jí?!" "Jasně, já vždycky dám na záda, rozetřu, on si v tom oplácá ruce a olízá je!" Studuju složení. Neuvěřitelné. Obsahuje pouze olivový olej, bambucké máslo a ještě jakýsi jiný olej. Pozření tedy nevadí. Maximálně se po.... a plínky budou schnout docela slušně, tak co :)

Takže poučení zní: rezignuju na snahy pečovat o děti. Nikdy mi prací prášky a podobné věci nejedly a když už se pustí do kosmetiky, je to moje první zcela přírodní kosmetika, kterou mám doma. Tedy moje nákupy a chutě mých dětí evidentně řídí Hospodin a já mu s důvěrou svěřuji sebe i je, abych nemusela zkoumat složení. ;)

Zobrazeno 897×

Komentáře

Clara

Poděl se o název kosmetiky, ať je nás víc, co nebudeme muset přemýšlet nad množstvím snědeného krému. :-D

sanitan

Clara: A to se může? No v nejhorším mi to vymažou, že? Koupila jsem si olivové mléko v Yves rocher :)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková