sanin občasník aneb co mě nenechá klidnou

Zapečená červená řepa

7. 2. 2014 20:07

Po čase se zase hlásím s receptem, který nás nadchnul. Tentokrát ideální k večeři, i když trošku časově náročnější.

 

Řepy jsem okrájela a hodila uvařit do papiňáku (kdo se má drbat s vařením v hrnci, to by bylo na celé odpoledne). Jak změkly, tak jsem si popálila prsty při rozkrajování na poloviny. Ale vyplatilo se - relativně rychle to stydne.

Než se s tímhle krásně barevným materiálem dalo pracovat bez rizika popálenin, nastrouhala jsem si do misky nivu a promíchala s vaničkou tvarohu. Nádavkem jsem přihodila trochu plátkovaných vlašských ořechů, co mi zbyly v mražáku od Vánoc.

Řepy jsem vydlabala, aby z nich byly úhledné mističky, naplnila připravenou směsí a šupla do trouby odhadem na 15 minut. Až jsem začala mít neodolatelnou chuť zjistit, jak ta bílo-červená krása chutná, tak putovaly na stůl. Jako příloha se osvědčily celozrnné bagetky.

 

Zbytky řepy z mističek jsem pokrájela na drobno, smíchala s žervé, pepřem, solí, olivovým olejem a citronovou šťávou a máme vynikající pomazánku k snídani.

 

Tak dobrou chuť :-)

Zobrazeno 2235×

Komentáře

sanitan

majkiii: Omlouvám se, zapomněla jsem odpovědět. Měla jsem řepy tak 10 cm v průměru. Dávala jsem je do vlažné vody a papiňák nechala natlakovat na vyšší tlak, pak ještě 10 min vařila na mírném ohni a potom nechala než spadla pojistka. Takže celková příprava zhruba 25 minut + pečení.

evulka

dnes sme vyskusali, dobre to bolo :-)

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková