sanin občasník aneb co mě nenechá klidnou

Řekl mi jeden moudrý muž....

15. 1. 2014 12:36
Rubrika: Nezařazené

Mnoho lidí hledá v horoskopech. Ti movitější pak daleko na východě. Hledají ale totéž - hledají způsob, jak komunikovat s "něčím" nad námi. A hlavním posláním nás - křesťanů je, abychom každý z nás byli duchovními mistry tady, kde jsme. Abychom ty, kdo o to stojí učili, jak se modlit. A taky abychom se za ty, kdo o to nestojí, modlili my.

Na tom je postavená naše povinnost evangelizovat. Není to o tom, kolik pořádáme farních akcí a jak se snažíme pomáhat sousedům. Je to o modlitbě, protože právě modlitba je to, co může člověka posunout dál. Při vší úctě k práci mnohých - farní ples takovou moc nemá.

 

 

Asi to vypadá jako výkřik do tmy, ale pro mě byl dost podstatný. Vytrhla jsem jej ze souvislosti a zaznamenala proto, aby nezapadl do množství toho, co nosím v hlavě. Přijde mi dobré se k této poznámce vracet, přemýšlet nad ní a uvádět ji do života. A pokud někoho osloví dál, byla by škoda mít to napsané jen doma na nástěnce.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobrazeno 1004×

Komentáře

Ferenc

Byl to ten muž, kterého myslím?

sanitan

Ferenc: Až budu vědět, co si lidi myslí, přestanu se pachtit po bazénech.

Antonín Šimek

Modlitba je široký pojem. Satoria v knize "Život je sacra zajímavej" napsal, že modlitba je sjednocení s Bohem. Bůh stvořil svět. Lidé jsou taktéž motivováni tvořit. Každý k čemu je veden Bohem.

sanitan

Antonín Šimek: Troufám si tvrdit, že modlitba je stejně široký pojem jako lidstvo samo. Každý jsme jiný, každý se jinak modlíme. Problém je, pokud se nemodlíme a snažíme se to přebít skutky.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková