sanin občasník aneb co mě nenechá klidnou

Kuře se zázvorem a nejen jím

28. 10. 2013 9:41

Nedělní oběd se nad očekávání povedl. Tak se podělím.

Tenhle recept je inspirovaný pořadem Dobrou chuť, Česko. Akorátže se mi jej pak nepovedlo najít na webu, tak jsem se pokoušela vzpomenout, co v tom rádiu říkali. Možná si to pamatuju doslovně a nebo jsem na něco zapomněla. Každopádně nám to v téhle úpravě moc chutnalo a navíc mě překvapilo, jak rychle se dá takhle vynikající jídlo připravit.

 

Večer předem jsem věnovala přípravě pár minut.

Konkrétně jsem zázvorový kořen okrájela a nechala manžela, ať ho promačká lisem na česnek. Nepozorovaně jsem mu přihodila i nějaký ten stroužek česneku (když už byl v tom mačkání). Česnek mám domácí vydatný, žádnou čínskou napodobeninu. Dávala jsem poměr zázvor - česnek tak 3:1.K tomu trochu soli. Asi tak půl čajové lžičky. V konečném výsledku té směsi bylo asi půl dezertní misky a na 6 porcí to bylo tak akorát.

Kuřecí prsa jsem omyla a osušila. Do každého nařízla kapsu a maso potřela zázvorovou směsí zvenčí i zevnitř. Úkol zněl vyplácat zázvor tak,aby nezbyl a nechyběl. Tohle všechno jsem uložila do plastové dózy, zavřela a šupla do ledničky.

Příjemných 10 minut s manželem a budoucím oběděm.

 

Druhý den mi komplet oběd zabral 25 minut. Včetně přípravy polévky a bramborové kaše jako přílohy.

Vzala jsem lisotvý špenát, nakrájela a spařila horkou vodou. Nacpala jsem jej do těch kuřecích kapes a ty potom hodila naprudko opéct do hrnce. Opékala jsem to nějakých 5 minut z každé strany. Pak jsem vzala smetanu a vodu a obojí nalila do hrnce s masem (smetanu celou, vody trošku). Než se mi to provařilo a nacuclo do masa, tak jsem vyšlehala bramborovou kaši. Maso se zatím ani nevysušilo, ani neztvrdlo.

 

Přiznám se, zázvor jsem jedla poprvé. Mám k němu odpor od doby, kdy jsem byla poprvé těhotná, bylo mi opravdu příšerně blbě a můj táta se mě pořád snažil přesvědčit, že když budu jíst zázvor, tak se mi uleví. Jenže jak ho jíst, když mi bylo blbě i po vodě? Od té doby jsem se mu (zázvoru, ne tátovi) poctivě vyhýbala. Až do včerejška. To jsem jej totiž s nadšením vzala na milost.

 

Ať Vám chutná :-)

Zobrazeno 1080×

Komentáře

juniper

ja to taky tak pochopil, že to schválně vylil, jelikož mu to asi nechutnalo

sanitan

juniper: :-)

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková