sanin občasník aneb co mě nenechá klidnou

Kruhy

10. 9. 2013 20:47
Rubrika: Nezařazené

Právě jsem se vrátila z práce. Ne z hradu. Ale z bazénu. A zase jsem o trošku víc v šoku než loni.

Dala jsem si pohodové prázdniny a letos jsem si ke svým obvyklým svěřencům přibrala ještě prvňáčky. Jsou to děti, které znám z dřívějška a docela jsem se na ně těšila. A protože moc dobře vím, že takové dítko je potřeba v prvé řadě přesvědčit, že je se mnou mnohem větší sranda než s maminkou, tak jsem je před odebráním rodičům začala trošku škádlit.

Dozvěděla jsem se, že ve škole je to fajn a že si tam pořád malují. To mě zaujalo. A tak jsem z nich tahala, jestli i v tělocviku. Chvilku z toho byli vedle, protože (jak mi potom řekla jedna maminka) na školu se ptá kde kdo, ale tělák nikoho nezajímá. A tak se děti rozpovídaly. Chodí do různých škol a trumfovaly se, kdo má lepší tělocvik. Jedni hrají na sochy (po písknutí se musí zastavit a zkamenět), další ve válí po žíněnkách a ti nejodvážnější přiznají, že se válí i po zemi, ale to se paní učitelce moc nelíbí.

Nechala jsem je vypovídat a vytáhla eso z rukávu: Tak abyste věděli, tak v tělocviku jsou nejlepší kruhy. A víte proč? Protože jsou až pod stropem, aby se moc neošoupaly. Ale cvičit na nich je děsná sranda. No však počkejte, budete mrkat. Pak mi to musíte popovídat, jak vám to jde.

Děti mě úplně hltaly. Kruhy! Takovou parádu jim ve škole zatajili a to už tam chodí týden! Připadala jsem si jako školami prolezlý borec.

Jenže ouha. Jedna z přítomných maminek je učitelka. Teda to mě až tak nevykolejilo, to vím už spoustu let, ale mnohem víc mě dostala její reakce: "No moc je nenatěšte, oni kruhy zakázali." Zírám jak spadlá z borůvky do jehličí. Koho že zakázali? Kruhy? A proč? No protože by se prý děti mohly zranit. Musely být ze škol odstraněny nebo alespoň zabezpečeny tak, aby se k nim dítě za žádných okolností nemohlo dostat. Zírám a žasnu. Ptám se, co teda ty děti vlastně mohou. A dozvídám se, že v podstatě nic.

Asi se budu muset přihlásit do nějakého cvičení pro dospělé a nenápadně zkouknout nářaďovnu, abych nebyla za blbce, až se dětí zeptám, jestli skáčou přes kozu. Ještě na mě někdo pošle ochranáře. Chjo.

Zobrazeno 1030×

Komentáře

juniper

no jde opravdu vidět, že to všechno dělají lidé, kteří tom ale vůbec nerozumí, pochybuju že měli v životě nějaké dětství, že si někde hráli s dětmi a podobně. Jak to tak vnímám, vše jde hlavou vzhůru, vše je postaveno na hlavu. To se snad už ani nedá komentovat. Zlaté naše dětství

sanitan

Přesně. To už nám nikdo nevezme. Jen je škoda, že našim dětem jsme nuceni místo dětství připravovat pozlátka. Ale nás nedostanou! Třeba Kuba zrovna hází cihly z vikýře tatínkovi na dvůr. Smí to dělat pětileté dítě? :-)

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková