sanin občasník aneb co mě nenechá klidnou

(Ne)jsem moderní matka

19. 6. 2013 21:28
Rubrika: Nezařazené

Nastupovala jsem do vlaku a vedle stojící kamarád mi položil záludnou otázku: "Jsi moderní matka nebo chceš s tím kočárem pomoct?" Nejsem moderní matka. Sama to vláčet nebudu, když se tak nabídl.

 

Suším seno a není ho málo. Ptala se mě jedna paní "A jak to děláte, když máte dvě děti?" No jak. Jako kolik generací přede mnou. Vezmu hrábě, děti vypustím na zahradu a hurá na to. Až zalehnou do postýlek, vezmu vidle a jdu kopit. Asi nejsem moderní matka.

 

Dostala jsem se do pracovního kontaktu s klientkou, která měla dítě o několik týdnů mladší než je náš malinkej. Prý jakou dezinfekci používám na podlahu, když se mi tam dítě batolí. Paužívám vysavač. Jsem dostatečně moderní matka?

 

Když má dítě horečku, udělám mu zábal. Když nepomůže, dám mu léky proti hrečce. Když nepomohou, vyhledám lékaře. Kdybych byla dostatečně moderní, tak bych před zábalem založila diskusi na webu pro maminky. (poznámka pod čarou: dojal mě dotaz "dítě zvrací, co mám dělat?" odpověď: přisuň mu k hlavě kýbl")

 

Kuba nohou polaskal kopřivu a začal řvát. Nu což, pomoci mu stejně není, tudíž jsem po vzoru své prababičky pronesla větu, že je to zdravý pro churavý. A bylo dobře. Nebo nejsem dost akční (teda moderní)?!

 

Děti mi na naší zahradě plné klíšťat a letního slunce lítají nahaté, ale nastříkané repelentem a natřené opalovacím krémem. Asi jsem moderní matka. Aspoň občas.

:-)

 

Druhá poznámka pod čarou: omlouvám se moderním matkám, ale jejich roli jim nezávidím :-)

Zobrazeno 2455×

Komentáře

sanitan

pavel-v: Já to pochopila. Ale dalo se to vztáhnout i na tu práci, tak mi to nedalo a musela jsem do toho trošku dloubnout.

blazas

sanitan - moc ti fandím, vidím, že si umíš poradit Nemáš se podle mne zač červenat. Myslím že Pavel to myslel velmi dobře s tou poznámkou o délce mateřské. Také uvádí jiný účel krátkosti mateřské než nutnost zabezpečit skutečné potřeby rodiny. Souhlasím s Pavlíkem že je to hloupý svět

Zobrazit 17 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková