sanin občasník aneb co mě nenechá klidnou

Kdo je víc...?

16. 6. 2012 19:30
Rubrika: Nezařazené

Žily jsme téměř jako sestry. Stejné záliby, stejná škola, stejné město, někdy i stejné oblečení. Než jsme vyrosly.

Ona byla vždycky štíhlejší. Jí vždycky všechno slušelo. Ona byla vždycky ta, jíž prorokovali vítězství v soutěžích krásy. Ona byla ta, která měla vyznamenání i v devítce, zatímco já si je v sedmičce pokazila trojkou z dějáku. Ona byla ta DOBRÁ. Nadaná, chytrá, pracovitá, která to v životě dotáhne daleko.

 

Po matuře jsem zabalila školu a šla pracovat. Co mě k tomu vedlo sem nepatří.  Začala jsem dálkově dělat vysokou, ale otěhotněla jsem a už se tam nevrátila. Ona studovala, cestovala, užívala si. Stále mi byla kladena za vzor. Fajn holka, ne že ne.

 

Občas jsem přemýšlela, jestli jí závidím. A vždycky došla k závěru, že nemám co. Snad jedině to, že já koukám na obrázky alpských svahů a sním, zatímco ona je zná z oken tamních luxusních hotelů. Že já občas počítám jak daleko je do výplaty a bydlení jsem s manželem budovala vlastníma rukama v potu tváře, zatímco ona šetřila rok a koupila si opravdu luxusní byt.

 

Po letech jsme se potkaly. Měla jsem záda bolavá od plevelení záhonů, nohy došlehané od kopřiv, staršího syna dovádějícího na dvoře v nafukovacím bazénku, mladšího spokojeně spícího v kočárku pod jabloní a manžela (možná spícího) v práci. Pily jsme kávu. Ona seděla s perfektně nalakovanými nehty, upravenými vlasy, v drahém oblečení a za plotem byl její luxusní bourák. Přiznala jsem se jí, že ji jsem měla vždycky ráda, ale nenáviděla jsem, když mi všichni kolem říkali "z ní si vem příklad". Zahleděla se do neznáma, upila ze svého hrněčku, odkašlala si a řekla: "Jo, jsem bohatá a úspěšná. Ale ty jsi šťastná."

Zobrazeno 4932×

Komentáře

JiKu

to by si snad autorka nedovolila, to sem dát a předstírat, že to je ze života.... nebo jo?

Proč? Na signálech je spousta příběhů, které nejsou ze života. Ale většinou se to na nich snadno pozná. Tenhle je výjimečný tím, že váhám :-)

sanitan

JiKu: Přemýšlím, jestli mám napsat, zda je vymyšlený či reálný nebo ne :-)

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková