sanin občasník aneb co mě nenechá klidnou

Takhle mě aprílem ještě nikdo nepobavil

7. 4. 2012 17:10
Rubrika: Nezařazené

Dej blbci funkci a on vymyslí lejstro.

To jsem si říkala před dvěma týdny, kdy jsem vyplňovala papíry pro obvyklé březnové kolečko kolem účetní uzávěrky. Teď to odvolávám. Proti tomu, co se dělo ve dnech příštích, to je všechno absolutní pohodička.

 

To bylo tak.

Večer dostal náš Kuba pusu a šel spát. Po třech hodinách volal tátu, že chce na záchod. Po další půlhodině začal zděšeně křičet. Vylítla jsem z postele a zjistila, že dítěti vyletěla horečka a začíná blouznit. Detajly nikoho nezajímají a ani sem nepatří. Prostě jsme teplotu srazili a dítě po několika dalších hodinách usnulo a já kolem třetí konečně také. Jenže v pět se mi rozběhl porod.

 

Nu což, ráno telefon mamce, že si musí vzít volno a zajít s malým k pediatrovi, ať víme co s ním je a zda může k miminu. My jedeme do porodnice.

Jak babička slíbila, tak taky splnila. Vzala dítě a mazala k pediatrovi. Tam se dozvěděla, že dle předpokladu dítě neumírá, ale k novorozeňátku nesmí nejméně týden a kdy mají přijít na kontrolu. Předala nám smskou info a vnoučka si nastěhovala domů.

 

Původně jsme mysleli, že na kontrolu už ho vezme tatínek, jenže do toho já dostala tak vysoké horečky, že jsem nebyla schopná postarat se ani o sebe, natož několik hodin postrádat manžela v péči o mimino. Babička nelenila a nabídla se, že tam s malým zase dojde, protože jí to přijde logičtější, než aby táta vzal mimino, dojel k babičce, tam si vzal druhé dítě, mimino babičce předal a ta s ním mazala k nám, abych mohla malého kojit. Logické.

 

Jenže ráno dřív než jsme se nadáli, že by mohli být u doktora vyřízení, nám babička zvonila u dveří s lejstrem. U doktora se totiž dozvěděla, že už bylo prvního dubna a proto ona s ním jako osoba jiná než zákonný zástupce k doktorovi nesmí. Teda smí. On by ho ošetřil, kdyby mu něco bylo. Jenže protože jsou tam proto, aby se dozvěděla, jestli už je kluk zdravej, tak musí mít písemný souhlas rodičů. A to bylo to lejstro. Tiskopis kromě údajů o pacošovi, jeho zákonných zástupcích a tom, kdo s děckem do ordinace leze taky obsahuje dotaz, zda tento doprovod smí dostat info o zdravotním stavu pouze osobně nebo i telefonicky a pokud telefonicky, tak jaké musí říct lékaři heslo, aby se s ním vůbec bavil.

 

Hrozně jsem se nasmála. První mě napadlo typické školní "hovno kleslo", ale pak jsem požadovala po manželovi, aby tam pro tu srandu napsal, že osobně info dostat nemůže, že tam musí babička zavolat a sdělit heslo typu hgeeughoWiN490%-dh5_pa§. Nakonec jsme to sice odpískali, protože pan doktor by asi na naše srandičky zrovna náladu neměl, ale logika věci je úžasná: Ta stejná babička, to stejné vnouče. 29.3. jí dítě vyšetří, řeknou jí, co mu je a že pokud je to možné, nemá nám ho v zájmu mimina dávat domů dřív, než bude úplně zdravé. Přesně o týden později musí mít papír s naším podpisem, že se smí dozvědět, jestli děcko opečovávala dobře a když už se to dozvědět smí tak jak a pomalu jestli u toho nemusí stát na levém uchu a panáčkovat.

 

Odpoledne babička volala, že ráno neměla čas na vysvětlování, ale že vzhledem k tomu, že ji doktor zná, tak mu ten papír stačil zpětně a jestli je malej zdravej jí řekl rovnou, ale že sranda skončila, protože až půjdu s dítětem zase k doktorovi já, budu potřebvat manželovu plnou moc, abych mohla rozhodnout bez jeho přítomnosti, jestli může být dítěti např. zasádrovaná ruka nebo vytržený zub.

 

A já si vždycky marně lámu hlavu, jakého apríla vymyslet. Bravo našim zákonodárcům, protože schválit takovouhle blbinu s účinností zrovna od takového data, to museli být jedině osvícení shora :-D

 

 

 

Zobrazeno 3263×

Komentáře

sashka

sice to čítam až teraz po 2 rokoch, ale vplyv na mieru rozosmiatia to nemá :D

juniper

no ještě že to skončilo

Zobrazit 23 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková