sanin občasník aneb co mě nenechá klidnou

To nad tím ještě nikdo nepřemýšlel?

13. 7. 2010 13:52
Rubrika: Nezařazené

Jako několik tisíc jiných, i já zavítala na konferenci. Nehodlám tu rozebírat, kdo měl jak poutavou či poučnou přednášku, ani kolik bílých hábitů hopsalo mezi citrusy. Ale nedá mi nenapsat, jsem jsem byla oslovená člověkem ze Signaly.cz

 

Osoby a obsazení:

Č: (člověk ze signálů, na požádání oprávněných klidně identifikuji blíže neb jsem ho tu bez potíží našla)

S: (sanitan)

 

Rozhovor:

Č: Znáte signály?

S: Jo.

Č: Máte autorizaci?

S: Naštěstí ne.

Č: Můžete si ji udělat, máme tady stánek.

S: Děkuji nechci, nehodlám být vystavována jako v nabídkovém katalogu.

Č: Cože? Autorizace přináší spoustu výhod.

S:  Vím. Kdybych byla autorizovaná, tak bych mohla přispívat do diskuzí, ke kterým mám co říct, k článkům, na které chci reagovat a mají omezené komentáře. Ale taky bych musela na internetu zveřejnit svoje plné jméno, věk a k tomu fotografii. Chápu, že smyslem autorizace je (jak mi bylo loni vysvětleno) to, že když něco píšu na Signálech, mám si za tím stát, být ochotná se pod to podepsat a nebát se (obrazně) si nechat napsat na čelo, že jsem křesťan. Já si za svými názory sice stojím, svůj blog ani komentáře nezapřu, když se někdo zeptá, zda sanitan jsem já, ale taky dodávám, že mám neobvyklé příjmení, stejně jako já se v republice jmenuje už jen manželova babička a navíc jsem se setkala s dost nechutnou formou zneužití zveřejnění osobních údajů, kdy si jedna holčina nedala pozor, napsala na jednom komunikačním webu (naživo jsem jej přímo jmenovala) své celé jméno a zveřejnila svoje fotografie. Na jiném webu napsala pouze křestní jméno, město a dala tam fotky dětí. Ovšem používala stejný nick. Následně musela přes policii řešit člověka, který ji našel, fotil ji i její děti, fotky vyvěšoval na internet včetně webů s erotickými seznamkami. Nehodlám se obdobnému nebezpečí vystavit. A nemá to nic společného s tím, že bych se styděla za to, co tady píšu.

Č: To je smutný, ale Signály jsou zabezpečený.

S: Jak?

Č: Když vy tu autorizaci nechcete, tak to je pak těžký.

S: Nejsem odpůrce autorizace, ale vadí mi, co všechno musím zveřejnit. Kdyby se po mě chtělo třeba jen jméno a věk, tak do toho okamžitě jdu. Tedy se ptám, jak je to zabezpečené.

Č: No pracuje se na tom.

S: Takže v současnosti to zabezpečené není?

Č: Vždyť říkám. Pracuje se na tom.

S: Aby to nebylo jak loni s Vojtecem. Ten mi tvrdil, že když si v nastavení zadám nějaký profil, jehož název si už nepamatuju, tak nebudu vyhledatelná googlem. Neváhala jsem, profil nastavila a stejně mě kdekterej vyhledávač napráská, že jsem na signálech nejpozději ve třetím odkazu.

Č: Víte kolik už jsme vymazali lidí? Nevhodný komentáře, fotky, články.... To se denně hlídá a takový lidi mažeme.

S: To je hezký, ale jsem-li aspoň trochu inteligentní, tak když chci zneužít nějaká data, která ne webu jsou, tak tam nepíšu a neupozorňuju na sebe. A správce stránek může vidět leda tak adresu, ze které tam lezu a ne to, jestli se tam chodím duchovně občerstvit a nebo si vybírat malý holčičky.

Č: To je zabezpečený.

S: Znovu se ptám, jak je zabezpečený, aby si mě tam někdo, kdo se nijak neprojevuje nevyhlídl, nezjistil si, že dotyčná J.Ž. bydlí támhle a támhle, vystudovala tu a tu školu, je aktivní v tom a tom spolku a nějakej kamarád si bez jejího vědomí na facebook nebo kamkoli jinam lupnul její fotku se jménem. No a pak už su namydlená.

Č: Jste zaujatá, to je zbytečný. Naschledanou.

 

Tolik rozhovor.

 

 

A ještě můj dodatek.

O autorizaci jsem fakt přemýšlela. Výše uvedený problém dotyčné dívčiny není smyšlenka, skutečně se to stalo a nebylo to příjemné období. Žaloby, těžká průkaznost,... Ta holka si prošla peklem, které může pochopit jedině člověk, který má děti a kterému někdy někdo vyhrožoval, že je unese a prodá do bordelu. Takže za těchto okolností, ať se na mě zlobíte či ne, se takhle na netu prostě nezprůhledním.

Když si takhle projíždím Signály, tak není problém narazit na velmi mladé lidi, mnohdy ještě děti, které neváhají hezky pohromadě  na profilu mít napsané jak se jmenují, kolik je jim let, ve které bydlí diecézi, ve které farnosti, do jakých společenství chodí (nejlépe mají ještě někde poblíž odkaz na webky spolča, kde je napsáno v jakém čase se schází), pak tam mají taky alba, kde je vyfocená celá rodina, kamarádi, domácí zvířata atd.

Takové lidi pak vůbec není problém vyčíhnout, pohodlně s nimi navázat kontakt, protože z fotek moc dobře poznám, jestli není nablízku nějaký příbuzný a následně je skutečně např. prodat nějakému pasákovi.

Může se to zdát přitažené za vlasy, může to vypadat tak, že moc čtu černou kroniku, může to být i tak, že házím hrách na stěnu a nikdo moje volání ve slepé touze být konkrétními křesťany nikdy neuslyší.  A může to být i tak, že jednou tenhle nabídkový katalog skutečně objeví někdo, kdo má touhu v něm listovat a vybírat, protože mu zlo a peníze zaslepili oči. Kéž se tak nikdy nestane.

 

A nakonec vzkaz týmu Signálů:

Buďte tak hodní a než na nějaké akci budete verbovat lidi k autorizacím, aspoň se domluvte na tom v jaké míře je mazání medu kolem pusy o bezpečnosti ještě uvěřitelné a když už jste za blbce. Vymazáváním lidí s nevhodnými články tento web bezpečným neuděláte.

 

Díky za pochopení.

 

A úplně na závěr - že bychom si byli někteří rovnější?

Cituji z toho, jak je popsána autorizace na signálech:

 

Jaké jsou podmínky autorizace?

Uživatel, který žádá o autorizaci musí mít v profilu nahranou fotografii, která vyhovuje stanoveným podmínkám, a musí mít ve svém profilu pravdivě a správně vyplněné své jméno, přijímení, věk a pohlaví. Po autorizaci si fotku může změnit, ale kontroluje se, jestli na ní je pořád tatáž osoba.

Při autorizaci je nutné předložit průkaz totožnosti (občanský průkaz, pas...) nebo jiný doklad s fotografií.

 

Jak je možné, že uživatelka Mikina je autorizovaná a uvádí pouze jméno, příjmení a pohlaví? Nikde žádná fotka ani věk. Ale pozor - u jejího profilu je odkaz na s.tým. Předpokládám tedy, že je-li někdo"místním spolupracovníkem signálů" má právo být anonymnější než my ostatní konkrétní křesťané. Nebo se snad tým signálů za své spolupracovníky stydí a nechce je konkterizovat? (Tímto nic proti mikině - v životě jsem ji pravděpodobně neviděla a nehodlám se do ní nijak navážet - její podivnou autorizaci jsem našla náhodou, když jsem procházela články s tématikou KCHK).

 

 

 

 

 

Zobrazeno 1613×

Komentáře

HejTi

Někteří nadšení "takypropagátoři" signály.cz už od nich stačili odradit docela dost lidí, ale když si člověk nedá říct... tak my s tím nic neuděláme...<br />
<br />
Jinak co se zabezpečení týče, tak viz odkaz, který poslal herby. A co se týče google - nějaký čas to vždycky trvá, než to google přestane indexovat - my postupujeme přesně podle instrukcí od googlu a víc v tom dělat nemůžeme. Nicméně přes zabezpečení zmíněné herbym, které jsme loni vytvořili se k údajům ani google už nemá šanci dostat (má jen ty informace, které byly dostupné před tím, než si člověk nastaví zabezpečení a řekne co nechce aby o něm bylo veřejně na internetu).<br />
<br />
Nechci relativizovat ten konkrétní příběh, který v článku zmiňuješ. Internet určitě některé věci zjednodušuje - jak ty pozitivní, tak negativní. Žijeme v informační společnosti, což je něco s čím nemáme zkušenosti a bude to ještě dlouho trvat než se v ní naučíme žít. Chápu, že v některých případech je anonymita nezbytná, ale ča

kacarovi3

Jano,je to podobné,jak úděl Ježíše.Měl přátele,houfy obdivovatelů.Lidem dával vše,co měl ale dotkl se moci těch předních z lidu a ti z něj udělali zločince a popravili ho tou nejhorší smrtí.Přes to jim na kříži odpustil.Nepřišel svět odsoudit ale spasit.Věděl,že jsou lidé zlí a bezohlední ale těch dobrých je nepoměrně více a on jim přinesl jinou hodnotu života s milosrdenstvím.Jano,kdybychom se nechávali svazovat strachem z těch zlých lidí,ochudíme svůj život o důvěru ke svému bližnímu.Já věřím v dobrá srdce lidí tu na signálech a jsem tu s nimi rád.Žiji v pravdě,otevřeně a nebojím se odsouzení.Ježíš nám ukázal,jakou cestou se máme ubírat a nepodléhat strachu.Pavel.

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková