sanin občasník aneb co mě nenechá klidnou

Táta je kačena a máma vodník, že máš blány mezi prstama?

11. 5. 2009 11:01
Rubrika: Nezařazené

To je otázka, kterou dávám dětem, které učím plavat, když mají místo ručiček hrabičky a já potřebuju, aby si zapamatovaly, že plave se mnohem líp, když prstíky připomínají mističku a ne vidličku.

Běžně se takhle ptám už spoustu let. Občas se někdo zamyslí, občas někdo zpanikaří, ale po chvilce přemýšlení dojde každé dítko k závěru, že mamka i taťka mají ruce normální, blány nemají, takže je není po kom zdědit a nezbyde, než dát prstíky k sobě.

Poněkud mě ale vyvedla z míry pětiletá holčička, které jsem položila tutéž otázku. Bez rozmýšlení vyhrkla: "Jistěže nejsou!" Div si u toho nepoklepala na čelo, jak se můžu tak blbě ptát, když mamku i taťku znám. Vzorně srovnala ruce a plavala dál. Po dvou metrech se celá nešťastná zastavila a koukala na mě takovýma psíma očima, abych se nezlobila. Moc jsem nechápala, co ten výraz znamená, protože holčina plavala dobře. Tak se jí ptám, co se děje. Málem jsem spadla, když celá nešťastná prohlásila: "Když mně to nejde" a vytáhla nad hladinu nožičku, na které se marně snažila přimáčknout prstíky k sobě.

Budiž nám to důkazem, že poctivé děti stále ještě existují :-)

 

Zobrazeno 1391×

Komentáře

Daliluh

To musí být skvělá holčička:-).

rafael

Tak doufám, že taková zůstane :)

Anežka

Děcka sou prostě děcka....=))

had

:-D tak to je správný dítě.. :)

Klára Madejová

Ale že ti to s tou odpovědí natřela:). Přesně tak, nemáš se tak blbě ptát. Nehledě na to si myslím, že menší děti ironii nechápou, takže asi ne každému dojde, co mu tím říkáš. Možná by stačilo "Prsty k sobě" :)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková